onsdag 13. mars 2013

Vintage søm - Kreativ Glede

Iiiiiik, jeg syr!!! Alle som kjenner meg vet at jeg alltid har hatt et hatforhold til symaskina. I den grad at jeg heller legger opp bukser med dobbeltsidig teip fra Biltema, enn å sy på maskin. Men for en tid tilbake fant jeg ut at søm på kort er såååå fint, at jeg ville gi det en sjangse. Men det falt meg aldri inn at symaskina faktisk også kan brukes på stoff:) Nå har jeg bestemt at jeg og symaskina skal bli venner....iallefall skal vi prøve og oppføre os sivilisert og ordentlig mot hverandre. 
Hvorfor? Jeg har tre gode grunner:
Ideene har jeg hemningsløst lånt fra disse bloggene, og stykemerker...det er gøy det!!!!

Du kan skrive ut hva som helst på strykearkene. Vintagebilder er en sikker vinner, personlige bilder på egne prosjekter gir et hav av muligheter, du kan skrive alle slags tekster du vil og du kan bruke fargelagte stempelmotiv som du scanner til PC-n. Det du må gjøre er å speilvende motiver/tekster og skrive dem ut på et strykeark. Bruk sterk varme på strykejernet, og et hart underlag. Stryk over motivet til du ser at kantene har festet seg, så legger du litt press på jernet, og stryker over hele motivet i 1-2 minutter, avhengig av hvor stort motivet er. Så er det den magiske biten, mens det hele ennå er varmt drar du av det hvite arket, og vips ferdig:) Og om du synes min avhandling var klønete fortalt, så har Kreativ Glede en flott trinn for trinn beskrivelse her
Liker du ikke å sy, så fortvil ikke. Kreativ Glede har mange flotte ferdigsydde produkter klar til å dekoreres, og mange lekre blonder til å pynte med.

Nok prat. Først ut er en lyspose med vintagebilde og blonder. Ideen er hentet fra Jannes kreative verden.Her er en lyslykt (...tomt syltetøyglass...) med trekk i tynn bommull. Motivet har jeg funnet på nettet, teksten har jeg skrevet inn selv, speilvendt det, og skrevet ut på strykeark fra Kreativ glede. Jeg skal se om jeg får tatt bilde av denne med lys i, for det er skikkelig fint, jeg har bare ikke kommet så langt. 
Denne ideen har jeg hentet fra bloggen Polarhjertet Design.
4 kommentarer:

Linda sa...

Så flotte disse var :)

Eddie sa...

Kjempefine ! Du KAN ! Klem fra Anne-Eddie ;)

Trude sa...

Nydelige poser og så flott idê. Leve kreativiteten Marianne, jo mer du bruker'n jo mer vokser den.

HegeT sa...

Ja ikke sant det er morsomt å sy..!!..
Jeg har fått helt dilla.
Og så mye fint du har laget..!!..
Veldig greit å kunne få litt ideer og tips fra nettet.
YouTube har også masse fint.
Håper du og symaskina fortsetter å være venner...

Hilsen fra
HegeT